INTOLERANCIA NA KOFEÍN

 
Medzi ľuďmi v citlivosti na kofeín existujú značné rozdiely. Vedci objavili „gén pomalého metabolizmu“. U osôb s týmto génom sa kofeín metabolizuje oveľa pomalšie. Medzi časté vedľajšie účinky po vypití kávy patria symptómy ako je triaška, potenie, búšenie srdca, žalúdočná nevoľnosť až pocit na zvracanie alebo aj bolesť hlavy. Tieto symptómy sú spôsobené náhlym poklesom koncentrácie dopamínu po vypití kávy, ktorému predchádzal krátkodobý účinok jeho zvýšenia v cieľových oblastiach mozgu vplyvom kofeínu.

V káve Cafézia odstraňuje tieto nežiaduce účinky prímes bylín, vplyvom alkaloidov, ktoré zvyšujú pH varenej kávy, teda eliminujú aciditu. Túto kvalitnú kávu, ktorá doplní energiu si môžu bez obáv dopriať aj ľudia s intoleranciou na kofeín.