Príprava kávy s láskou

Mletá Cafézia je vhodná vďaka jej hrubšej frakcii na rôzne alternatívne prípravy (nevhodná hrúbka mletia do páky). Každá príprava má svoj luxusný chuťový charakter. Vykúšajte chuť Cafézie aj vy, stále inak!

LAHÔDKA vďaka frenchpressu
1. Do frenča s objemom 0,6l dáme 3 PL kávy, cca 20g.
2. Zalejeme horúcou vodou po vrchnú časť, cca 90°C.
3. Nasadíme uzáver, ktorý zatlačíme po 4 min lúhovania.
4. Prelievame priamo z frenča do šálok a vychutnávame.
NÁŠ TIP: Zvyšnú kávu, ktorú ihneď nevypijeme, prelejeme do prázdnej nádoby, aby sa neprelúhovala.

KVALITKA vďaka koťogu
1. Do spodnej nádoby dáme studenú vodu až po ventil.
2. Strednú časť nádoby naplníme kávou.
3. Konvičku poriadne zatočíme a dáme variť.
4. Po chvíli je počuť ako sa káva dostáva do vrchnej časti, po jej naplnení konvičku odstavíme z variča.
5. Káva je hotová.

POCHÚŤKA vďaka filtru
1. Do založeného papierového filtra, po jeho opláchnutí horúcou vodou, pridáme 3 PL kávy, cca 20g.
2. Položíme na vynulovanú váhu.
3. Kávu zalievame postupne tak, že sledujeme čas a gramáž vody, takto:
•50g vody, cca 90°C a počkáme 30sekúnd
•potom pridáme 100g vody a opäť počkáme 30sekúnd
•ešte raz pridáme 100g horúcej vody a počkáme 30sekúnd
•v poslednom kroku pridáme zvyšných 50g vody a čakáme
4. Prefiltrovanú kávu prelievame priamo do šálok a vychutnávame.