Jednoduchá príprava

Mletá Cafézia je vhodná vďaka jej hrubšej frakcii na rôzne alternatívne prípravy.
MLETÁ CAFÉZIA NIE JE VHODNÁ DO KÁVOVARU.
French Press vs. Cafézia
1. Do frenča s objemom 0,6l dáme 3 PL kávy, cca 20g.
2. Zalejeme horúcou vodou po vrchnú časť, cca 90°C.
3. Nasadíme uzáver, ktorý zatlačíme po 4 min lúhovania.
4. Prelievame priamo z frenča do šálok a vychutnávame.
NÁŠ TIP: Zvyšnú kávu, ktorú ihneď nevypijeme, prelejeme do prázdnej nádoby, aby sa neprelúhovala.


V60-Hario vs. Cafézia
1. Do založeného papierového filtra, po jeho opláchnutí horúcou vodou, pridáme 3 PL kávy, cca 20g.
2. Položíme na vynulovanú váhu.
3. Kávu zalievame postupne tak, že sledujeme čas a gramáž vody, takto:
•50g vody, cca 90°C a počkáme 30sekúnd
•potom pridáme 100g vody a opäť počkáme 30sekúnd
•ešte raz pridáme 100g horúcej vody a počkáme 30sekúnd
•v poslednom kroku pridáme zvyšných 50g vody a čakáme
4. Prefiltrovanú kávu prelievame priamo do šálok a vychutnávame.

Koťógo/Moka pot vs. Cafézia
1. Do spodnej nádoby dáme studenú vodu až po ventil.
2. Strednú časť nádoby naplníme kávou.
3. Konvičku poriadne zatočíme a dáme variť.
4. Po chvíli je počuť ako sa káva dostáva do vrchnej časti, po jej naplnení konvičku odstavíme z variča.
5. Káva je hotová.