Ako je možné, že po Cafézii viete zaspať? Oslovili sme uznávaného vedca

Dr. Tomáš Dobránsky

Káva je často prezentovaná ako produkt, ktorý vás nakopne, udrží vás v bdelom stave a dopomôže vám k maximálnemu výkonu. Platí to aj o Cafézii, ktorá však súčasne zaručuje aj niečo, s čím by sa pri skôr spomínaných skutočnostiach možno nerátalo: nakopne vás, ale nepocítite žiadne vedľajšie príznaky. Radi preto hovoríme, že „nakopne a neublíži“.

Od viacerých z vás sme dostali otázku, ako je možné, že po vypití Cafézie nemáte problém so spánkom. Pre odpoveď sme zašli za tým najpovolanejším. Oslovili sme uznávaného vedca Tomáša Dobránskeho, ktorý nám celý tento proces vysvetlil.

„Cafézia je zmesou 100-percentnej organickej Arabiky tej najvyššej kvality, aká na trhu existuje, a bylín, ktorých objem nepresahuje dve percentá celkovej váhy produktu,“ uviedol doktor, ktorý je autorom 27 odborných vedeckých publikácií a dvoch kníh.

„Troma bylinami, ktoré nájdete v Cafézii, sú yzop lekársky, lipkavec marinkový a yerba maté, pričom ide o presne spočítaný a výskumom podporený percentuálny pomer. Starajú sa o zvýšenie pH pripravenej kávy a zároveň o zjemnenie vstrebávania kofeínu v tráviacom trakte človeka.“

Pri každej látke, ktorá sa metabolizuje hlavne v tenkom čreve, ide o komplexný proces. Zúčastňuje sa ho niekoľko desiatok iných substancií, ktoré uvedené vstrebávanie regulujú. Ak je v tomto procese nerovnováha, dochádza k narušeniu vstrebávania a deficiencii tej ktorej látky v krvi človeka.

„Klasickým príkladom je perniciózna anémia, kde odpovedajúca chudokrvnosť nie je spôsobená nedostatkom železa v strave, ale jeho nedostatočným vstrebávaním sa podloženým hlavne nedostatkom vitamínu B12,“ pokračoval Tomáš Dobránsky. „Uvedeného sa však zúčastňuje aj celý komplex ďalších komponentov, ktorých metabolická rovnováha je prísne regulovaná.“

V Cafézii do hry vstupujú spomínané tri byliny. „Tie prirodzene moderujú a spomaľujú metabolizmus kofeínu. Robia to tak, že neovplyvňujú ďalšie charakteristické vlastnosti dobrej kávy, len znižujú alebo úplne odstraňujú negatívne účinky kofeínu na ľudský organizmus, avšak jeho vplyvy podporujúce kognitívne funkcie zostávajú zachované.“

Ide teda o vskutku unikátnu kávu, po ktorej nebudete pociťovať vedľajšie príznaky, nebude vás páliť záha, nedostaví sa triaška, nebude vás trápiť prekyslenie organizmu. Kávy si budete môcť dať viac, ako ste zvyknutí a navyše sa po nej ešte aj dobre vyspíte.

PREJDI NA E-SHOP

„Ide o originálny produkt, za ktorým je dlhoročný výskum hlavne so zameraním sa na detailný výskum neurotransmiterov, ich odpovedajúceho proteómu a základných signálnych dráh v cieľových neurónoch,“ prezradil doktor Dobránsky, ktorý však ďalšie zákulisné detaily pomenovať nechcel a ani nemohol.

Po našom naliehaní sa len usmial: „Cafézia je chránený produkt. Detaily týkajúce sa absolvovaného výskumu môžu byť prediskutované len po konzultácii s majiteľmi značky, teda so spoločnosťou Cafézia Inc sídliacou v Kanade.“