Ako pripraviť dobrú kávu?

Aj ty si niekedy ten pohodlný typ človeka, ktorému sa nechce piplať s dlhou prípravou kávy? Chceš v pohodlí domova siahnuť po lahodnej šálke a pritom sa extra nezapotiť? Vedz, že na to, aby si sa tešil z chutnej kávy, nepotrebuješ byť barista.

Ponúkame ti tri jednoduché formy prípravy, vďaka ktorým z namletej Cafézie (odporúčame túto) vyťažíš maximálny pôžitok.

Lahôdka vďaka frenchpressu…

Fakt si nepočul o frenchpresse? Nevadí. Kúpiš ho za pár drobných kdekoľvek v obchode s kuchynskými potrebami. Príprava Cafézie v tejto nádobe je jednoduchá; kávu zaleješ horúcou vodou a približne po troch minútach zatlačíš piest.

Pomer kávy a vody vychytaj podľa svojich vlastných preferencií.

Kvalita vďaka koťogu…

„Veď to je presne tá zaprášená nádoba, čo má doma babka.“ Bingo! Keď povieme, že si Caféziu robievame v koťogu, zvyčajne zažívame práve takéto reakcie. A ako ju spraviť? Čuduj sa svete, celkom jednoducho.

Koťogo si rozlož na tri časti. Spodnú nádobu naplň až po ventil studenou vodou, sitko kávou a zatoč vrchnú časť. Daj to variť a v priebehu niekoľkých minút sa ti hotová káva pretlačí do hornej nádoby. Hotovo.

Pochúťka vďaka filtru…

Nezľakni sa. Fakt nie si barista, nepotrebuješ to preháňať s váhou a hodinkami. Rátaj len s jednou vecou: príprave sa budeš venovať „až“ tri dlhočizné minúty.

Filter ulož do keramickej nádoby. Tú umiestni na svoju šálku, do ktorej ti káva pretečie. Do filtra daj mletý produkt, horúcou vodou ho pomaly krúživými pohybmi zalievaj, striedaj s krátkou pauzou a asi po treťom zaliatí budeš mať v šálke fajnové prekvapenie.

Pomer kávy a vody, ako aj veľkosť šálky, si opäť zvoľ podľa svojho gusta.

Ponuku našich káv nájdeš TU!