Intolerancia na kofeín

Pravdepodobne ste už počuli o tom, že niektorí ľudia majú po konzumácii kávy rôzne problémy, ktoré sa laicky často označujú pojmom intolerancia na kofeín. Niekto sa môže sťažovať na silné búšenie srdca, potenie, trasenie, na napínanie, bolesti hlavy či brucha, pálenie záhy, sčervenanie, ale príznaky môžu byť skutočne rôznorodé.

Za niektoré z nich (bolesť brucha, pálenie záhy) môže hlavne prekyslenie organizmu, vo zvyšných prípadoch zohráva hlavnú rolu kofeín. Vedci prišli na to, že existuje tzv. „gén pomalého metabolizmu“ a u osôb, ktoré ho majú, sa kofeín metabolizuje omnoho pomalšie. A problém je na streche.

Ale čo s tým? Musí si ľudia spadajúci do spomínaných šablón kávu odopierať a dlhodobo sa vyhýbať kofeínu? Neexistuje cesta, ako by si mohli pochutnať na kvalitnej káve, ktorá by ich dokázala nakopnúť a nič by im nebolo? Máme pre vás dobrú správu: existuje.

Bio organická káva Cafézia vám nespôsobí žiadne problémy. Špeciálna kombinácia bylín sa vplyvom alkaloidov postará o zvýšenie pH varenej kávy, čím je eliminovaná jej acidita, teda kyslosť. Nuž a byliny okrem toho odstránia aj všetky možné skôr spomínané nežiaduce účinky kofeínu.

Cafézia je vskutku unikátna káva a radi o nej hovoríme, že posúva limity kávy. Bez obáv si ju môžu dopriať aj ľudia s intoleranciou na kofeín, ale napríklad aj ľudia trpiaci histamínovou intoleranciou či celiatici.

PREJDI NA E-SHOP