Kávičkovať v kaviarni alebo doma? To je otázka…

Kaviarne majú svoje čaro. Nie vždy však dostanete kvalitnú kávu a kávičkovanie vás môže vyjsť dosť draho.

Bol pekný slnečný deň. Vybrala som sa von na bicykli, chcela som si trochu vyvetrať hlavu, oddýchnuť si, mať čas popremýšľať. Robievam tak často, je to môj najlepší recept na dokonalú psychohygienu. Tie chvíle mám ozaj rada.

Rada však mám aj okamihy, keď si potom len tak sadnem na niektorú z letných terás. Má to svojskú atmosféru, je to ako balzam na dušu. Sedím, pozorujem ľudí, upratujem si myšlienky, ale napríklad aj čerpám novú inšpiráciu. Takto to bolo aj tentoraz na košickej Hlavnej ulici.

Započúvala som sa do debaty staršieho pána, možno šesťdesiatročného, ktorý sedel pri vedľajšom stole pravdepodobne so svojou dcérou. Dobre oblečený, pekne upravený, inteligentne pôsobiaci človek.

„Káva ma týždenne stojí aj 25 eur,“ povzdychol si a po kratučkej chvíli uvažovania dodal: „Uvažujem, že ju prestanem piť. Viem, že asi by som to rátať ani nemal, ale je to príliš veľa. Navyše mám pocit, že ma tá káva už ani poriadne nenakopne.“

Okrem mnohých ďalších vecí, ktoré o káve prebrali, som spozornela hlavne pri nasledovnej dcérinej reakcii: „Veď si kúp kvalitnú kávu a rob si ju doma. Urobíš lepšie a určite aj ušetríš.“

Veľmi ma to zaujalo a rada by som vedela, či ste k podobnému „problému“ dospeli viacerí. Ak spomínaný pán na kávu skutočne minie 25 eur týždenne, tak je to dosť; veď za toľko peňazí by mohol mať dve balenia Cafézie, ktoré by mu vystačili približne na 60 šálok.

Uvažovali ste niekedy podobne? Takisto máte pocit, že za kávu, ktorá možno ani nie je dostatočne kvalitná, dávate príliš veľa peňazí? Podeľte sa so svojou skúsenosťou a napíšte mi na info@cafeziaherbalcoffee.sk.

Jana Krajňaková, výkonná riaditeľka spoločnosti Cafézia

KÁVA A KÁVOVAR ZADARMO