Najsilnejšia káva na svete? Asskicker!

Najsilnejšia káva na svete: Asskicker (muž objednávajúci si v kaviarni)
Hľadáte najsilnejšiu kávu na svete? Presne pre vás je tu Asskicker.

Väčšina z nás je zvyknutá na to, že krátko po rannom prebudení si dá dobrú kávu. Jednak si ju vychutnáme, jednak nám ulahodí jej vôňa a jednak nás nakopne, vďaka čomu sa celý deň odrazu rozbieha omnoho jednoduchšie. Do tela dostaneme malé množstvo kofeínu a trochu ožijeme.

Ale čo ak by sme toho kofeínu do tela dostali omnoho viac? Vedeli by sme byť maximálne aktívni, produktívni a efektívni? Majiteľ baru Viscous Coffee na Christies Beach v Adelaide pred časom prišiel s novinkou zvanou „Asskicker“. Išlo o špeciálne poskladanú kávu, ktorá mala silu približne 80 bežných káv.

Káva, ktorá vás môže zabiť

A to už veru nie je žiadna sranda, pretože po takomto množstve kofeínu môže človek zomrieť. Steve Benington však tento produkt napriek tomu neváhal zaradiť do svojej ponuky, ale odporúčal konzumovať ho postupne v priebehu troch až štyroch hodín. Potom mal byť zákazník na minimálne dvanásť až osemnásť hodín na absolútnom maxime.

„Niektorí ľudia si to zamilovali, iných káva odrovnala, ale všetko to bolo robené len v rámci zábavy,“ povedal vysmiaty majiteľ, ktorého slová priniesla stránka Adelaide Now.

Ako sa pripravoval Asskicker?

Asskicker pozostával zo štyroch dávok espressa, ku ktorým sa pridali štyri kocky ľadu, ktoré boli počas 48 hodín pripravované ako cold drip (káva pripravovaná za studena), zo 120 mililitrov desaťdňového cold dripu, pričom ku všetkému sú napokon pridané ešte ďalšie štyri kocky ľadu zo 48-hodinového cold dripu.

„Každá kocka ľadu je z hľadiska množstva kofeínu silnejšia ako dve dávky espressa,“ skonštatoval Steve Benington, ktorý do svojho nápoja pridával hneď osem takýchto kociek.

Za všetkým bola žiadosť sestričky

Vzápätí prezradil, že na nápad prišiel kvôli prosbe zdravotnej sestry z jednotky intenzívnej starostlivosti, ktorá potrebovala zvládnuť nečakanú nočnú zmenu. „Zákazníkom som vždy ponúkal množstvo kofeínu v závislosti od ich osobných požiadaviek,“ usmial sa. „Drink popíjala počas dvoch dní a nespala takmer tri dni. Potom som ho mierne upravil a stlmil, nuž a takto sa zrodil Asskicker.“

Nie všetko však prebiehalo úplne hladko, pretože prišli aj varovania od odborníkov, podľa ktorých by kávu určite nemal ponúkať ľuďom trpiacim problémami so srdcom, prípadne s krvným tlakom. Takýto šok by ich mohol zabiť.

Asskicker skúšali hlavne mladí, dietologička bola zhrozená

Do kaviarne však chodili hlavne mladí ľudia, ktorí to brali ako výzvu. „Najskôr som sa s nimi porozprával a uistil som sa v tom, že vedia, čo robia. Dokonca si mnohí mysleli, že ich odhováram,“ pokračoval Benington. „Je to čistá káva v dobrej kvalite a jediný problém je nasledovný: chutí tak dobre, že sotva v pohári vydrží tak dlho, ako by mala.“

S podávaním takejto kávy nesúhlasila Tanya Lewisová, ktorá pracuje ako osobná trénerka, ale je aj akreditovanou dietologičkou. „Kofeín je droga, nie zábavka alebo hračka,“ uviedla. „Treba ho rešpektovať a nie takto provokovať. Máme mnoho zdokumentovaných prípadov, keď ľudia skončili v nemocnici, prípadne aj zomreli, a to po menej ako polovičnej dávke kofeínu, ako sa nachádza v tomto nápoji.“

Zákazníčku prekvapila chuť i aróma

Skôr spomínaný zdroj priniesol aj vyjadrenie stálej zákazníčky Reyes Beardovej, ktorá zvyčajne chodí len na cappuccino alebo macchiato, ale ochutnala už aj Asskicker.

„Bol prekvapujúco dobrý,“ poznamenala. „Osobne som si myslela, že keď do toho ide toľko druhov kávy, tak to bude chutiť čudne, ale nápoj mal napriek tomu ozaj nádhernú arómu a chutil ako dobrá, silná káva.“

Dodajme, že cena za Asskicker predstavovala od 10 do 16 austrálskych dolárov podľa veľkosti, akú si zákazník objednal. V prepočte je to od šiestich do desiatich eur. Či je v kaviarni v ponuke aj v týchto chvíľach, to veru netušíme.

Ďakujem, radšej Caféziu

Niečo takéto by si človek isto vedel pripraviť aj doma, ale dá sa predpokladať, že by to viedlo k poriadnemu rozbúšeniu srdca a podľa všetkého aj k nadmernému poteniu.

Ak chcete kávu, po ktorej nepocítite žiadne vedľajšie príznaky, určite odporúčame skúsiť bio organickú Caféziu. Tá je stavaná tak, že sa nedostaví ani prípadná žalúdočná nevoľnosť, ani vás nebude trápiť triaška či sčervenanie a nespôsobí vám ani problémy so spánkom. Nuž a na rozdiel od Asskickera vám určite nehrozí smrť. Bingo.

BLOG O KÁVE
WEB: blogokave.sk
FACEBOOK: facebook.com/blogokavesk
INSTAGRAM: instagram.com/blogokave

Powered by Cafézia.